Bardienst Zaterdagochtend

Periode:               8:00 – 11:00 uur

Normuren:         3 uur

Omschrijving:    Tijdens de zaterdagochtendbardienst ondersteun je de vaste barvrijwilligers bij de drukte van de zaterdagochtendwedstrijden. Je helpt klanten, zet koffie en bent waar nodig de helpende hand achter de bar.

 

Bardienst Zaterdag tussen de Middag

Periode:               11:00 – 15:00 uur

Normuren:         4 uur

Omschrijving:    Tijdens de bardienst zaterdag tussen de middag ondersteun je de vaste barvrijwilligers bij de drukte van de wedstrijden einde ochtend en begin middag. Je helpt klanten, helpt zo nodig de keuken  en bent waar nodig de helpende hand achter de bar.

 

Bardienst Zaterdagmiddag

Periode:               15:00 – 19:30 uur

Normuren:         4,5 uur

Omschrijving:    Tijdens de zaterdagmiddagbardienst ondersteun je de vaste barvrijwilligers bij de drukte van de zaterdagmiddagwedstrijden. Je helpt klanten, helpt achter de tap en bent samen met de vaste barvrijwilligers verantwoordelijk voor het sluiten en het netjes achterlaten van de kantine. 19:00 uur is hierbij de indicatieve sluitingstijd van de kantine, waardoor je naar verwachting rond 19:30 uur klaar zult zijn.

 

Bardienst Donderdagavond

Periode:               21:30 uur tot 00:00 uur

Normuren:         2,5 uur

Omschrijving:    Tijdens de Donderdagavondbardienst ondersteun je de vaste barvrijwilligers bij de na de donderdagavondtraining. Je helpt klanten, helpt achter de tap en bent samen met de vaste barvrijwilligers verantwoordelijk voor het sluiten en het netjes achterlaten van de kantine.

 

Bardienst Feesten

Periode:               n.v.t.

Normuren:         3 tot 5 uur

Omschrijving:    Tijdens de feesten op de voetbal zijn er afwijkende tijden voor de bardiensten. Denk bij feesten op de voetbal aan de klaverjasavond, een 3de helft, après-ski feest of seizoen afsluiting. De feesten vinden veelal op zaterdagen plaats vanaf eind van de middag en een enkele keer op vrijdag. Je helpt klanten, helpt achter de tap en bent samen met de vaste barvrijwilligers verantwoordelijk voor het sluiten en het netjes achterlaten van de kantine.

 

Ontvangstdienst Zaterdagochtend

Periode:               7:45 tot 11:45 uur

Normuren:         4 uur

Omschrijving:    Tijdens de zaterdagochtend ben je verantwoordelijk voor de ontvangst van de jeugdteams van Bergambacht en de bezoekers. Je fungeert als ontvangstpunt leiders en scheidsrechters, zorgt dat alle teams in de rust een fles limonade krijgen en noteert de uitslagen.

 

Ontvangstdienst Zaterdagmiddag

Periode:               13:00 tot 16:00 uur

Normuren:         3 uur

Omschrijving:

Tijdens de zaterdagmiddag ben je verantwoordelijk voor de ontvangst van de teams van Bergambacht en de bezoekers. Je fungeert als ontvangstpunt leiders en scheidsrechters, zorgt dat alle teams in de rust een drinken krijgen en noteert de uitslagen.

 

Scheidsrechter Jeugd

Periode:               zaterdagochtend, incidenteel zaterdagmiddag

Normuren:         2 uur

Omschrijving:    Een vaak ondergewaardeerde maar heel erg belangrijke vrijwilligerstaak is die van de scheidsrechter. Als jeugdscheidsrechter ben jij degene die ervoor zorgt dat er 14 of zelfs 22 jeugdspelers plezier kunnen maken op het veld. Bij VV Bergambacht wordt er veel energie gestoken in het opleiden en begeleiden van scheidsrechters door de scheidsrechterscommissie.

 

Scheidsrechter Senioren

Periode:               Zaterdagmiddag

Normuren:         2 uur

Omschrijving:    Een vaak ondergewaardeerde maar heel erg belangrijke vrijwilligerstaak is die van de scheidsrechter. Als seniorenscheidsrechters ben jij degene die ervoor zorgt dat 22 spelers plezier kunnen maken op het veld. Bij VV Bergambacht wordt er veel energie gestoken in het opleiden en begeleiden van scheidsrechters door de scheidsrechterscommissie. Vind jij het leuk om als seniorenscheidsrechter aan je vrijwilligersverplichting te voldoen, meld je dan aan als seniorenscheidsrechter.

 

Elftalleider

Periode:               volledig seizoen

Normuren:         n.v.t.

Omschrijving:    Als je je vrijwilligersverplichting wilt behalen door middel van de taak elftalleider, dan is dit ook mogelijk. Een elftalleider ben je echter voor een heel seizoen en niet enkel voor een aantal wedstrijden. Als elftalleider leid je vanzelfsprekend een elftal. Ook bijkomende taken zoals het meenemen van het materiaal naar wedstrijden en het communiceren met het team of de ouders van spelers zijn taken die hierbij horen. Als je je aanmeldt voor deze vrijwilligerstaak kan het zo zijn dat er dit jaar niet meteen een team voor je is om te gaan leiden. Echter zal er het volgende seizoen zeker rekening met je gehouden worden en met jou gekeken worden naar een geschikt team om te leiden.

 

Trainer

Periode:               volledig seizoen

Normuren:         n.v.t.

Omschrijving:    Als je je vrijwilligersverplichting wilt behalen door middel van de taak trainer senioren, dan is dit ook mogelijk. Een trainer senioren ben je echter voor een heel seizoen en niet enkel voor een aantal trainingen. Als trainer bedenk je de training, zet je de training uit en maak je spelers tijdens de training beter. Vanuit de club is er zelfs mogelijkheid om je te ontwikkelen in het trainersvak, wanneer blijkt dat je het leuk vindt. Als je je aanmeldt voor deze vrijwilligerstaak kan het zo zijn dat er dit jaar niet meteen een team voor je is om te gaan trainen. Echter zal er het volgende seizoen zeker rekening met je gehouden worden en met jou gekeken worden naar een geschikt team om te trainen.

 

Jeugdtrainer

Periode:               volledig seizoen

Normuren:         n.v.t.

Omschrijving:    Als je je vrijwilligersverplichting wilt behalen door middel van de taak trainer jeugd, dan is dit ook mogelijk. Een trainer jeugd ben je echter voor een heel seizoen en niet enkel voor een aantal trainingen. Als trainer bedenk je de training, zet je de training uit en maak je spelers tijdens de training beter. Vanuit de club is er zelfs mogelijkheid om je te ontwikkelen in het trainersvak, wanneer blijkt dat je het leuk vindt. Als je je aanmeldt voor deze vrijwilligerstaak kan het zo zijn dat er dit jaar niet meteen een team voor je is om te gaan trainen. Echter zal er het volgende seizoen zeker rekening met je gehouden worden en met jou gekeken worden naar een geschikt team om te trainen.

 

Bestuur & Organisatie

Periode:               volledig seizoen

Normuren:         n.v.t.

Omschrijving:    Als je je vrijwilligersverplichting wilt behalen door middel van een functie in een commissie of het bestuur, dan is dit ook mogelijk. Binnen de voetbal zijn heb je de volgende commissies:

 • Activiteiten commissie
 • Financiële commissie
 • Jeugdcommissie
 • Kantine commissie
 • Materiaal en kleding commissie
 • Normen en waarden commissie
 • Onderhoud commissie
 • Pr-commissie
 • Scheidsrechter commissie
 • Secretariaat commissie (algemeen en wedstrijd)
 • Sponsorcommissie
 • Technische commissie
 • Tentenkamp commissie
 • Toernooi commissie
 • Vrijwilliger commissie

We begrijpen dat niet elke commissie je interesse heeft, daarom kan je bij de toelichting achterlaten welke commissie je interessant vindt. Je vrijwilligerstaken zullen hierbij per commissie verschillen. Niet elke commissie is op dit moment op zoek naar nieuwe commissieleden, daarom kan er geen garantie geboden worden dat je dit jaar je vrijwilligersverplichting al kunt behalen bij de betreffende commissie.

 

Grote Schoonmaak Kantine

Periode:               n.v.t.

Normuren:         4 uur

Omschrijving:    2x per jaar vindt er een grote schoonmaak plaats in de kantine. Met een team van 10 enthousiaste vrijwilligers zorg je er op een willekeurige doordeweekse avond voor dat de kantine tot in de puntjes schoon wordt gemaakt zodat elk lid met plezier gebruik kan maken van een schone en hygiënische kantine. Deze vrijwilligerstaak neemt 3 uur in beslag en telt dus ook 3 uur op bij je vrijwilligersverplichting. Geef bij de toelichting je voorkeursavonden door als je wilt dat hier rekening mee gehouden wordt.

 

Onderhoud Dinsdagochtend

Periode:               dinsdagochtend

Normuren:         n.v.t.

Omschrijving:

Elke dinsdagochtend spant een team van vrijwilligers zich in om sportpark het Hofkamp en alle bijbehorende faciliteiten netjes te houden. Werk je niet of is dinsdag net je vrije dag en houd je ervan om je handen te laten wapperen, dan is deze vrijwilligerstaak interessant voor jou. De onderhoudsploeg pakt alle klusjes op en jij kan hieraan meehelpen. Deze vrijwilligerstaak gaat gepaard met een gezellige koffiepauze en resultaat waar je trots op kan zijn.