Zoals jullie allemaal weten heeft een vereniging zonder vrijwilligers geen bestaansrecht. Bij de VV Bergambacht is dat niet anders. Vele tientallen mensen zorgen er wekelijks voor dat de voetbalspelers van VV Bergambacht kunnen trainen, spelen en wat kunnen eten en drinken in een schone kantines en kunnen omkleden in nette en schone kleedkamers op een net onderhouden complex. Denk hierbij ondermeer aan de trainers, leiders, scheidsrechters, kaderleden, kantinemedewerkers, de was mensen, het park onderhoudsteam, de mensen die op zaterdag de jeugd elftallen ontvangen en al diegene die we nu zijn vergeten maar wel degelijk een enorm belangrijke functie vervullen voor de club in hun eigen vrije tijd!

De vrijwilligerscommissie is een nieuwe commissie bij VV Bergambacht en heeft zich tot doel gesteld de contacten met de bestaande vrijwilligers te onderhouden en nieuwe vrijwilligers te vinden, waarbij wij het heel belangrijk vinden om van te voren een goede indicatie te geven over hoeveel tijd het gaat kosten en wanneer die uren benodigd zijn. Het is zeker niet zo dat alle taken of werkzaamheden veel tijd kosten, soms is het een uurtje in de week een andere keer eenmalig 6 uurtjes bij begeleiding van een jaarlijkse activiteit. De werkzaamheden zijn zeer divers en ik denk dat er voor iedereen wel wat te doen is. Anders geformuleerd; wij denken dat elk lid van onze vereniging zijn best moet doen om naast het voetbal zijn steentje bij te dragen voor zijn club, de organisatie is een verantwoordelijkheid van alle leden. 'Vele handen maken licht werk', een oud Hollands gezegde maar nog zeker hellemaal bij de tijd als het om onze vereniging gaat.

Zeker voor de ouders/verzorgers opa en oma's van onze jeugd spelers is het erg leuk om betrokken te zijn bij de vele activiteiten die voor de jeugd georganiseerd worden, en hoe meer handen beschikbaar, hoe meer we kunnen doen! De vrijwilligerscommissie zal ook alle huidige vacatures (openstaande taken) vermelden op de website, inclusief duidelijk verwachtingen qua tijd en werkzaamheden. Vrijwilligerswerk voor u vereniging is niet alleen maar uren in de club steken, het is bovenal een hele gezellige en sociale bezigheid met een duidelijk doel, de hobby van u of van u kinderen!

Wilt u wat extra doen voor de vereniging meld u dan, via email, aan bij de vrijwilligerscommissie, geef aan hoeveel tijd u beschikbaar heeft of welke activiteiten u voorkeur genieten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).