Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

BERGAMBACHT • Voetbal is de favoriete sport van Dineke Moree. Door tien jaar lang geen training over te slaan is zij uitgegroeid tot een betrouwbare doelvrouw, die in het eerste damesteam van Bergambacht haar mannetje staat.

 

Haar oma Ineke de Jong is trots dat haar kleindochter het zover geschopt heeft. “Op school heeft ze het nooit gemakkelijk gehad,” vertelt de kaasboerin, die een vast gezicht is in de winkel van kaasboerderij Jongenhoeve in de Bovenberg. “Sinds enkele jaren werkt ze op de kaasboerderij van haar oom en dat doet haar goed. Vanaf het verwerken van de wrongel is ze betrokken tot de totstandkoming van het eindproduct. Dat hoeft niet in de krant hoor, maar over haar prestaties onder de lat wil ik wel een keer lezen.”

Eerste zege
“Nou, dat komt goed uit, want vorige week zaterdag boekten we na drie gelijke spelen onze eerste competitiezege,” vertelt de 23-jarige Dineke, die het afgelopen jaar haar sprongkracht verbeterde dankzij het tillen en omdraaien van kazen van 15 kilo. “We wonnen met 3-2 van Rohda’76. Door het vertrek van enkele ervaren speelsters hebben we het niet makkelijk in de vierde klasse, maar onder leiding van onze trainer Kelvin Potuijt gaan we het redden.”

Na het afronden van haar opleiding tot winkelassistente in het praktijkonderwijs, werkte ze vijf jaar bij bakkerij Casteleijn waar ze schoonmaakte, achter de lopende band stond en inpakte. Als keepster stond ze in de belangstelling van Groot-Ammers, waar ze twee seizoenen keepte. Toen er bij Bergambacht weer voldoende voetbalsters waren voor een damesteam, werd ze teruggevraagd. “Die kans heb ik met beide handen gegrepen,” merkt ze trots op.

Betrouwbaar
“We hebben in Dineke een betrouwbare keepster,” zegt Tanja van Velde, die in de defensie staat. “Ze is niet bang en komt vaak in één-op-één situaties als winnaar uit de strijd. Ik zie vaak dat veel aanvalsters schrik van haar hebben.”

Kelvin Potuijt is eveneens lovend over Dineke. “Ze komt altijd trainen. Als ik de opstelling maak, dan schrijf ik haar naam als eerste op. Ze is het beginpunt in de opbouw. Fysiek komen we tekort, dus ik probeer het positiespel van achteren uit te verbeteren. Ik beschik over een selectie van 19 speelsters. Gelukkig mogen we doorwisselen, zodat iedereen de nodige speelminuten krijgt.”

Dineke Moree is net als haar oma, die zonder morren een oude kaas van vier jaar oud in stukken van een pond afsnijdt, een doorzetter en wil haar grenzen nog verleggen. “De wil om te winnen is er altijd, maar af en toe verliezen vind ik niet erg. Daar leer je van.” 

Wim Kroone

 

Bron: Het Kontakt