Bergambacht won in Gouda met 2-3 van koploper GSV en deelt nu met Haastrecht de koppositie.

De gasten begonnen sterk en stonden na twintig minuten spelen met 0-2 voor dankzij goals van Pieter Meijer en Luuk Botter. Daarna gaf Bergambacht teveel ruimte weg aan de ervaren thuisploeg, die de aansluitingstreffer scoorde.

In de tweede helft bracht Meijer de marge weer op twee. De blauwzwarten verzuimden vervolgens de wedstrijd op slot te gooien. Daar waren genoeg kansen voor. "GSV kwam nog terug tot 2-3,” vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot, "maar onze zege kwam niet meer in gevaar". De slotfase speelden we met tien man, omdat Pieter Meijer twee keer geel kreeg. Ondanks die numerieke minderheid kregen wij nog de beste kansen.”

Zaterdag speelt Bergambacht om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen Cabauw. De derde helft van deze wedstrijd staat in het teken van Oktoberfest dus blijf gezellig hangen!

Bron: regio-voetbal.nl