Vanavond, woensdag 6 oktober, om 20.00 uur speelt Bergambacht JO19-1 een belangrijke wedstrijd tegen concurrent SVS JO19-1. De nummer 2 en 3 kunnen beide de bovenste plek veroveren bij winst, waar momenteel Schoonhoven JO19-1 staat. Echter, die hebben een wedstrijd meer gespeeld en dus kan de stand er na de inhaalwedstrijd van vanavond heel anders uitzien!

Bergambacht JO19-1 is erg sterk begonnen aan deze eerste competitie. Op 11 september, de eerste speeldag, werden gelijk dubbele cijfers neergezet: uit bij CKC JO19-1 werd met 10-3 gewonnen. Ook Moordrecht (8-3 winst) en VVOR (8-1 winst) werden op flinke scores getrakteerd door de mannen van hoofdtrainer Gerard van Hove. Met de volle buit, negen punten uit drie wedstrijden, en een doelsaldo van 26 doelpunten voor en 7 tegen kwam afgelopen zaterdag, 2 oktober, Schoonhoven op bezoek.

Ook Schoonhoven was nog ongeslagen. Met twaalf punten uit vier wedstrijden hadden zij de koppositie door een wedstrijd meer gespeeld te hebben. Er stond dus een mooi affiche op het programma voor Bergambacht JO19-1. Niet alleen om het feit dat het hier ging om een derby, maar ook om de koppositie. Het is duidelijk dat je de jongens voor zulke wedstrijden niet hoeft te motiveren. Tot op het bot geslepen en met het mes tussen de tanden ging Bergambacht JO19-1 de strijd aan.

Het was een gelijk opgaande wedstrijd waar beide ploegen niet aan elkaar toegaven. Toch werd nog voor de rust de ban gebroken voor Bergambacht. Save Ziani zette de blauw-zwarten op voorsprong en bepaalde ruststand op 1-0! Na de rust kwamen de blauw-witten helaas snel weer langszij. Met een schot van buiten de zestien werd de gelijkmaker tegen de touwen geschoten: 1-1. Dit bleek ook de einduitslag, want er werd verder niet meer gescoord. Bergambacht was nog wel heel dichtbij, want in de slotminuut schoot Roel Hordijk op de paal.

Het gelijke spel betekent dat het ongekend spannend blijft in de kop van de competitie. Vanavond het vervolg van de titelstrijd. Als Bergambacht wint, komt Bergambacht bovenaan. Als SVS wint, komt SVS bovenaan. Bij wederom een gelijkspel, blijft Schoonhoven aan kop.

Daarmee is de competitie nog niet klaar. Er staan na SVS nog twee resterende wedstrijden op het programma. Komende zaterdag wordt er opnieuw afgetrapt voor een derby, namelijk in en tegen Stolwijk JO19-1 om 15.00 uur. Op zaterdag 16 oktober is de laatste speelronde van deze eerste competitie en dan neemt Bergambacht JO19-1 het op tegen Capelle JO19-2.

Maar eerst de topper vanavond om 20.00 uur: Bergambacht JO19-1 – SVS JO19-1! Natuurlijk hopen we jullie allemaal te zien op Sportpark ’t Hofkamp. Wij wensen jullie een plezierige en sportieve wedstrijd toe!