Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

De eerste thuiswedstrijd staat op het programma voor VV Bergambacht 1. Thuis nemen onze mannen het op tegen Hazerswoudse Boys, op voorhand één van de favorieten voor de titel in de competitie. Bergambacht heeft dezelfde ambities en het beloofd daarom een leuke wedstrijd te worden op Sportpark ’t Hofkamp.

 

Na de veelbelovende start in de eerste competitiewedstrijd in en tegen Moordrecht vorige week, zal Bergambacht proberen daar tegen Hazerswoudse Boys een goed vervolg aan te geven. Die ploeg won ook de eerste wedstrijd, met 2-1 van WDS, terwijl Bergambacht dus uithaalde: 0-11. Pieter Meijer was de grote man aan de kant van ze blauw-zwarten, hij scoorde maar liefst zeven keer. Jelle Hordijk, Twan Schmidt en Luuk Botter (2x) maakten de andere treffers.

 

De winst werd deze week gevierd met gebak, omdat ook het tweede elftal drie punten wist te behalen en dat betekende zes punten in de eerste speelronde. Altijd fijn zo’n begin en dat goede gevoel hoopt de selectie van Bergambacht nog langer vast te houden. Zowel het eerste als het tweede elftal spelen morgen een thuiswedstrijd. Om 12.30 uur trapt Bergambacht 2 af tegen Zevenhoven 2, waarna Bergambacht 1 om 15.00 uur zal aftrappen.

 

In de beker werden beide thuiswedstrijden nog verloren door het eerste elftal. Oegstgeest en Verburch waren een maatje te groot, terwijl uit bij GDA wel werd gewonnen. Bergambacht eindigde derde in de poule met drie punten en is daarom uitgeschakeld. Niet het begin waarop werd gehoopt na een lange tijd zonder voetbal door Corona, maar de focus ligt inmiddels helemaal op de competitie.

 

Ook dit jaar zijn er weer verschillende spelers overgekomen, onder andere vanuit de jeugd. Eén van die namen is Sem Bouwman. De centrale verdediger kwam over uit JO19-1, kwam in beeld bij hoofdtrainer Jerry de Groot, kreeg een kans in de voorbereiding en pakte deze met beide handen aan. Inmiddels is Sem een basisspeler in het elftal en is hij als centrale verdediger een meerwaarde voor het team.

 

Op doel is een plek ingeruimd voor Stefan van der Waals. De keeper kwam een seizoen geleden al over uit de JO19-1 en ging toen de strijd aan voor een plek onder de lat met Roy Pons. Door Corona werd er helaas weinig gevoetbald en dus gingen de twee keepers dit seizoen de strijd opnieuw aan. Door een blessure mistte Roy al de eerste competitiewedstrijd en zal hij ook de komende periode niet beschikbaar zijn. Met Stefan staat er dus in ieder geval komende maanden een nieuw gezicht op de goal bij het jeugdige Bergambacht 1.

 

Deze thuiswedstrijd herinneren we ook een jarenlange, trouwe balsponsor die altijd de eerste wedstrijdbal schonk: Jan van Dijk van Scheepvaartbedrijf M.S. Amice uit Bergambacht. Wij zijn hem dankbaar voor al die jaren en zullen er morgen alles aan doen om de eerste thuiswedstrijd in ere te houden. Natuurlijk is er ook weer een pupil van de week. Dit keer: Reinout Ooms uit JO9-1. Veel plezier Reinout!

 

Natuurlijk hopen we jullie allemaal te zien op Sportpark ’t Hofkamp. Wij wensen u een plezierige en sportieve wedstrijd toe!