Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

Afgelopen zaterdag 4 september stond voor Bergambacht de eerste bekerwedstrijd van het seizoen klaar. De wedstrijd tegen GDA werd met 2-4 gewonnen door de blauw-zwarten.

Bergambacht dat deze week heeft getraind op standaardsituaties zag dat de vruchten in deze wedstrijd werden afgeworpen. Het begon al met de eerste treffer van Max Bakker die uit een corner tot stand kwam, 0-1. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 1-1, nadat een doelpunt vanuit buitenspelpositie toch goedkeuring kreeg van de scheidsrechter. Kanttekening in deze eerste helft was een blessure voor Dennis Hordijk die na 15 minuten al van het veld moest.

Na rust kwam GDA op een 2-1 voorsprong waarna Bergambacht het één en ander omschakelde. 'We gingen na de 2-1 direct één op één spelen achterin en dat ging goed. We kregen zo een mannetje meer op het middenveld en de controle terug in de wedstrijd. We merkten ook dat wij naarmate de tweede helft verstreek conditioneel sterker werden dan de tegenstander. Toen wij vervolgens 2-2 en 2-3 maakten Via Luuk Botter en Jelle Hordijk uit een corner, besloten we druk te blijven zetten om niet onbewust achteruit te gaan lopen, aldus aanvoerder Max Bakker.' Pieter Meijer zette middels een vrije trap de eindstand uiteindelijk op 2-4.

Komende zaterdag is de wedstrijd Bergambacht - Verburch. Thuis op sportpark Hofkamp wordt om 15.00 uur afgetrapt voor de tweede bekerwedstrijd.