De tweede oefenwedstrijd voor Bergambacht stond zaterdag gepland tegen de zaterdagselectie van Alphense Boys. Bergambacht wist deze partij overtuigend met 4-1 te winnen.

Bergambacht, dat met van vakantie terugkerende spelers steeds meer vorm krijgt richting de officiële wedstrijden, kwam voor rust op een 1-0 voorsprong dankzij een kopbal van Sem Bouwman, één van de talenten die deze voorbereiding de kans krijgt in de ploeg van Jerry de Groot.

Na de rust wist Jelle Hordijk de score te verdubbelen, waarna Alphense Boys de aansluitingstreffer wist te maken. Na deze kleine tegenslag maakte Twan Schmidt zijn tweede goal in deze voorbereiding waardoor er 3-1 op het scorebord verscheen. Pieter Meijer mistte vervolgens een enorme kans op de 4-1, welke ongelukkig werd gestopt door een verdediger met zijn hand. Een rode kaart en een penalty volgde waardoor Pieter Meijer alsnog de 4-1 op het scorebord mocht zetten.

Zaterdag 28 augustus speelt Bergambacht de volgende oefenwedstrijd van dit seizoen. Uit bij Nieuwerkerk wordt er afgetrapt om 14.30 uur op Sportpark Dorrestein.