Na 12 jaar te hebben gevoetbald bij V.V. Bergambacht vindt spits Anne Rink het tijd voor een nieuwe uitdaging. Vanaf komend seizoen zal zij te vinden zijn op de velden bij V.V. Spirit.

Het avontuur begon voor Anne toen zij 9 jaar was en ze bij V.V. Bergambacht in de E5 kwam te voetballen. Direct wist ze toen kampioen te worden en dat zou niet bij die ene keer blijven. Na kampioenschappen met de E5 en later ook nog met de B1 en MO19 kwam ze in 2018 over naar de Damesafdeling. In haar eerste seizoen was ze direct, met een ongelofelijk aantal van 59 doelpunten, van onschatbare waarde bij het kampioenschap van de V.V. Bergambacht Dames in 2019.

Na dat succes en het vreemde ‘Corona-seizoen’ van afgelopen jaar is het voor haar dus tijd voor een nieuwe stap in Ouderkerk aan den IJssel, bij V.V. Spirit. ‘Ze hadden een aantrekkelijk verhaal en de ambities van de club passen erg goed bij mijn ambities’ zegt Anne. ‘Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en ik wil nieuwe dingen blijven leren. Ik merkte aan mezelf dat ik toe was aan een nieuwe omgeving en uitdaging. Ook de samenwerking die zij hebben met Excelsior, waar ik voor de coronaperiode een aantal maanden heb meegetraind, speelt hierin mee. Dit leek mij een goede manier om op de radar te blijven.’

De belangrijkste motivatie voor haar is het blijven door ontwikkelen en ze heeft de ambitie om zo hoog mogelijk te kunnen komen. Daardoor zal zij vanaf 1 juli officieel het geel-witte tenue van V.V. Spirit gaan dragen. ‘Wel ga ik de meiden missen met wie ik de laatste jaren heb gespeeld en natuurlijk de gezelligheid na de wedstrijd’ zegt Anne.