Een aantal maanden geleden namen FC Perkouw en Schoonhoven het initiatief om regionaal een competitie te organiseren. Dit toernooi zou plaatsvinden indien de reguliere competitie niet meer uitgespeeld kon worden, de KNVB geen nieuwe competitie kon opzetten en het mogelijk zou zijn om vriendschappelijke wedstrijden te spelen in april/mei/juni.

 

Door de huidige coronamaatregelen is het nog niet mogelijk om te starten met de regiocup voor de eerste elftallen, maar de voorbereiding is wel al in volle gang. De deelnemende verenigingen zijn: Ammerstol, Bergambacht, Cabauw, Dilettant, FC Perkouw, Gouderak, Haastrecht, Lekkerkerk, Schoonhoven, SPV'81, Stolwijk & SV Lopik. De 12 teams zijn opgedeeld in twee poules en zullen hier in een mini-competitie strijden om de winst.

 

De pouleindeling is als volgt:

Poule A: Bergambacht, Cabauw, Lekkerkerk, Schoonhoven, SPV'81 & SV Lopik

Poule B: Ammerstol, Dilettant, FC Perkouw, Gouderak, Haastrecht & Stolwijk

 

We hopen dat we snel kunnen starten met deze regiocup voor de eerste elftallen. Het zou mooi zijn als we het seizoen op deze manier af kunnen en mogen sluiten. Echter, door de gepresenteerde routekaart van het kabinet is het zeer onzeker of dit door kan gaan. We wachten het rustig af en blijven er naar uit kijken!