Sta de ‘Locals’ deze Coronatijd bij in de winkels of koop anders jouw producten op internet via deze link en steun daarmee VV Bergambacht!

Iliass stopte door drukte, maar kan vv Bergambacht toch niet loslaten
 
Hij was drie jaar actief bij vv Bergambacht als trainer van de Onder 19-1 en de Onder 17-1 toen hij de knoop doorhakte. Het werk in zijn eigen kapperszaak in Schoonhoven was niet meer te combineren met het trainersvak. Toch begon het na twee jaar niet op het veld te hebben gestaan weer te knagen. Daarom is Iliass Abchrim dit seizoen weer de coach van Bergambacht JO17-1.
 
“Ik ben te fanatiek om alleen twee keer in de week trainen te geven om er vervolgens op zaterdag niet bij te zijn,” zegt Iliass. Maar hij begon het dus te missen. “Ook voor mij is het een uitlaatklep om op het veld te staan. Ik hou van het proces om een groep door een heel seizoen beter te maken. Ik kijk waar de rek en progressie zit en kan dan aan het einde van het seizoen vaak zeggen: ze zijn echt beter geworden.”
 
Toen hij voor dit seizoen weer benaderd werd door deze club, stapte hij weer in en vond hij de juiste balans. “Met Gerard van Hove en Arjen Bezemer ben ik het toch gaan proberen. Wij denken alle drie hetzelfde over het spelletje en dan kan het werken.” Toen er nog gevoetbald mocht worden, was Iliass alleen bij thuiswedstrijden af en toe aanwezig. “Vanuit onze visie kan ik de groep toch trainen geven. Dat kan alleen als je volledig op één lijn zit.”
 
 
Intussen mag zijn team al lang geen wedstrijden meer spelen. Iliass vertelt hoe hij de trainingen leuk probeert te houden. “Als die jongens geen uitzicht op wedstrijden hebben, kun je elke week op systemen en tactieken hameren, maar dat gaat het ene oor in en het andere weer uit. Ik probeer serieus trainen af te wisselen met leuke dingen. Zo zet ik soms een parcours met spelletjes uit zoals estafettes met opdrachten, maar ook latjetrap of de bal in een kliko schieten.” Voorlopig lijkt zijn aanpak te helpen. “De opkomst blijft heel goed. En voor mij is het ook weer een leerproces.”
 
Het blijft voor Iliass nog altijd lastig om zijn kapperswerk te combineren met trainen geven, maar hij kan zichzelf mogelijk nog extra motiveren door zijn ambities omhoog bij te stellen. “Ik heb nog het doel om het eerste of het tweede selectieteam van Bergambacht te trainen. Wellicht kan ik naast mijn TC3 dan nog meer diploma's halen.”