Aan de 18-jarige Daniël Ligtvoet kun je beter vragen wanneer hij niet met sport bezig is. Als HALO-student heeft hij veel ambities en vv Bergambacht maakt daar dankbaar gebruik van. Daniël is trainer en coach van de JO11-3 en geeft ook nog eens twee avonden in de week trainen aan de talentvolle jeugdkeepers van de club.
 
Daniël staat zelf onder de lat bij de JO19-2 en begon ruim twee jaar geleden als trainer op de club. “Het leek me al leuk en toen moest ik ook voor school stage lopen bij een club.” Hij volgt dus de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding in Den Haag omdat hij het leuk vindt om vooral 'kids' iets bij te brengen. Hij was nog maar een half jaar keeperstrainer in Bergmbacht toen hij ook veldtrainer werd. Dit jaar heeft hij dus de JO11-3 onder zijn hoede. “Ik ben zelf nooit veldspeler geweest, maar ik leer veel bij van de begeleiding op de club en op school. Zelf merk ik op het veld ook dat ik hier veel van opsteek.” Naast de wedstrijden op zaterdag, staat Daniël op dinsdag- en donderdagavond voor de groep van JO11-3. Aansluitend traint hij de keepers van JO11 en JO13. 
 
De JO11-3 is een gevarieerd team omdat het voor de helft uit meiden bestaat. Door de coronacrisis zien de werkzaamheden van de trainers er op de zaterdagen ook wat anders uit. “We kunnen alleen onderling wedstrijdjes spelen. Dus af en toe spelen we alvast onderling met de JO13 om aan een groot veld te wennen.”
 
Het keepen blijft de grootste passie van Daniël. Zondagochtend is hij ook nog actief voor de Goudse keepersschool en als het een beetje mee zit, maakt hij daar zijn werk van. “Het is natuurlijk erg lastig om hier je brood mee te verdienen. Als jeugdtrainer van een betaald voetbalclub lukt dit wel, maar een keeperstrainer is maar een assistent. Het zou al leuk zijn als het lukt voor parttime naast het werken als sportleraar.”
 
Om zijn doel te bereiken, staat Daniël voor zijn opleiding al veel voor groepen kinderen om les te geven. Zijn opleiding gaat gewoon door ondanks de crisis. “Op dit moment krijg ik trainersbegeleiding, word ik opgeleid tot zwemleraar en tot leraar voor het voortgezet onderwijs. Binnenkort komt de basisschool daar ook bij.”
 
Daniël wil ook snel zijn trainerspapieren halen. “Alleen weet ik nog niet of ik dit via de club doe, of via school.” Voorlopig heeft hij het uitstekend naar zijn zin bij vv Bergambacht. “Veel ouders vinden het tof dat ik het team train. En ik geloof dat de keepers de trainingen ook leuk vinden. Ze blijven namelijk allemaal komen!”