Met de week werd de schreeuw luider op de sociale media-kanalen van vv Bergambacht. ‘Wanneer komt onze Daan Schmidt aan de beurt in Trainers Uitgelicht?’ Het vijfde elftal wil graag laten weten dat het naast het zijn van hoofdsponsor van de kantine ook één keer in de week serieus traint. 
 
De fanatieke groep jonge senioren zorgt ervoor dat de club tegenwoordig ook een vijfde zaterdagelftal heeft. De 20-jarige Daan Schmidt traint de groep, zorgt ervoor dat het team op zaterdag goed staat opgesteld en draagt zelf als voetballer de aanvoerdersband. Dus dankzij hem worden er op donderdagavond serieuze oefeningen afgewerkt. “Ik heb nooit eerder trainen gegeven, maar met 12 jaar voetbalervaring kan ik wel een training uitzetten. Vaak is het positiespel en het hangt er ook vanaf of we een keeper hebben.”
 
Het team waardeert het dat Daan de leidende taak op zich neemt en luistert doorgaans ook. “Ik sta niet boven de groep want ik ben gewoon één van hen. We moeten het als volwassenen ook gewoon samen doen.” En dus hoeft hij zich ook niet vaak boos te maken voor het team dat acteert in de zevende klasse. “Soms moet je weleens iemand toespreken. Bijvoorbeeld als te makkelijk wordt afgezegd en je ineens met twaalf man bent tijdens een wedstrijd.” Het vijfde is intussen aardig aan de competitie begonnen. “We hebben een hoop leuke voetballers dus er worden zeker ook wedstrijden gewonnen.”
 
Naast de prestaties binnen de lijnen valt het op dat het vijfde ook zeer actief is buiten het veld. Zo kun je alle ins en outs van het team volgen op de Instagram-pagina bab5official. Zo worden de doelpunten gefilmd door betrokken dames van het team, maar worden vooral de spelers van het team zelf op de hak genomen. Daan geeft een voorbeeld: “we hebben een speler die regelmatig afzegt met pijntjes. Laatst hebben we een video opgenomen waarin we hem één voor één toespraken met beterschapswensen.”
 
Het vijfde is dus een gezellig team en de spelers blijven na de wedstrijd dan ook graag op de club hangen. “We doen altijd aardig ons best tijdens de derde helft. Vaak ontstaan dan ook de nieuwe ideeën voor filmpjes op onze Insta.”
 
Daan zelf heeft voorlopig nog geen verdere trainersambities. “Ik denk dat ik het nu vrij aardig doe naar de mogelijkheden en wie weet ga ik later meer trainen geven.”