Nadat de competitie abrupt ten einde kwam i.v.m. COVID-19, zijn we als TC niet stil gaan zitten. In de voetballoze weken hadden we immers ruim de tijd om al vooruit te kijken naar het komende seizoen.

Met Jerry de Groot als hoofdtrainer waren we er al in een veel eerder stadium uit, dat hij ook komend seizoen als hoofdtrainer aan de v.v. Bergambacht verbonden blijft . Zowel de trainer als de club zijn zeer tevreden over de samenwerking.

Wel wisten we dat Simon van Nieuwkasteele aan zijn laatste seizoen bezig was als trainer van het 2e. Gelukkig hebben we overeenstemming kunnen bereiken met Aram Kroos uit Papekop. Aram heeft tien seizoenen het 2e elftal van de v.v. Cabauw onder zijn hoede gehad. Weet ,door zijn ruime ervaring, als geen ander hoe om te gaan met spelers van een tweede team. Daarnaast kan hij zich prima vinden in het beleid van de club. 

Ron de Heer zal ook komend seizoen de rechterhand zijn van Jerry bij het 1e team. Ook Koos Sloof zal aanblijven als loop/conditietrainer en zal daarnaast assisteren bij de  trainers van de B-selectie (2e en 3e).  Met Frans Smit (trainer/coach 3e), Rob van Wilgen (hersteltrainer) en Willem-Jan Barendregt (keeperstrainer) is de staf rond.

Met betrekking tot de spelersgroep zijn er enkele mutaties te melden. Erik Kuiper (v.v. Schoonhoven) en Kelvin Potuyt (zondag) stoppen bij de selectie. Daarnaast komen Jan Smits (Spirit), Jordi de Graaf (Ammerstol) en John van Dam (SPV ’81) de selectie versterken. Tevens zijn er een achttal (talentvolle) spelers vanuit de JO19 aangesloten bij de groep.  De 1e voorbereiding (juni/juli), met een groep van 46 spelers, zit er inmiddels op. Besloten is dat we het aantal selectieteams gaan uitbreiden naar drie.  De A selectie (1e) zal uit circa 16 spelers bestaan. De B selectie dus uit circa 30 spelers met betrekkint tot de invulling van het 2e en 3e. Het 2e blijft in de res. 3e klasse (A-categorie) spelen en het 3e selectieteam in de res. 4e klasse. 

Op deze manier spelen en trainen alle selectiespelers op niveau.

De 2e voorbereiding gaat van start op zaterdag 8 augustus. De selectie traint verder die week op maandag, dinsdag en donderdag, voordat de eerste oefenwedstrijd op zaterdag 15 augustus op het programma staat.

Vanaf zaterdag 29 augustus starten de bekerwedstrijden, waarna de eerste competitieronde begint op zaterdag 19 september.

Wat betreft de indelingen is het 1e ingedeeld met o.a. clubs uit de omgeving en kunnen we dus weer genieten van de vele derby’s. Het 2e heeft een pittige opgave in de 3e klasse, maar we hebben veel vertrouwen dat zij goede resultaten behalen.

Het 3e selectieteam zal ingedeeld worden in de 4e klasse. Tegenstanders zijn op moment van dit schrijven nog een vraagteken. 

Zowel  spelers, trainers, begeleiding als TC  kijken uit naar het nieuwe seizoen, met hopelijk prima resultaten!

 

TC selectie / senioren:

Aart Zanen

Cees van Rees


 

Oefenprogramma:

Datum Wedstrijd Tijdstip
Zaterdag 15 aug. Bergambacht 1  - Perkouw 1 15.00u
Donderdag 20 aug. Bergambacht 1, toernooi FC IJsselmonde (tegenstander IJsselmonde zo) 20.00u
Zaterdag 22 aug. Bergambacht 1, toernooi FC IJsselmonde (tegenstander IJsselmonde za) 14.30u
  IJsselmonde 2 - Bergambacht 2 12.00u
Dinsdag 25 aug. Nieuwerkerk 1  -  Bergambacht 1 20.00u
  Bergambacht 2  -  Groot-Ammers 2 20.15u
Zaterdag 29 aug. Bekerwedstrijden (1e ronde)  
Zaterdag 5 sept. Bekerwedstrijden (2e ronde)  
Dinsdag 8 sept. Schoonhoven 1  - Bergambacht 1 (oefenwedstrijd) 20.00u
  Bergambacht 3 - Rotterdam United 3 20.15u
Zaterdag 12 sept. Bekerwedstrijden (3e ronde)  
Zaterdag 19 sept. Start competitie