Het team van hun zoons zat twee jaar geleden zonder trainer en dus gingen Peter van den Heuvel en Jan Pieter de Jong samen voor de groep staan wat afgelopen jaar de JO11 was. In de afgelopen twee jaar haalden zij daar zoveel plezier uit dat ze ook deelnamen aan een jeugdcursus van de KNVB.
 
Dat het duo van de O11 het afgelopen seizoen een goed draaiend team maakte, is best knap te noemen. Buiten hun vaste bezoekjes aan De Kuip, hebben de twee niet veel voetbalervaring. Jan Pieter was fanatiek atleet bij Avantri in Schoonhoven en Peter was een sterke volleybal- en tafeltennisspeler en traint nu hard voor het fietsevenement Alpe d'HuZes. “Op het begin was het team trainen nog een lastige klus omdat het niet altijd goed boterde tussen de jongens. In twee jaar tijd hebben ze enorme stappen gemaakt. Het is nu heel gezellig en we stonden in de competitie ongeslagen bovenaan toen corona uitbrak. Ze waren er kapot van dat de competitie werd afgebroken,” zegt Jan Pieter.
 
De trainers hadden volgens Peter zelf veel aan de KNVB-cursus van het afgelopen jaar. “Met een man of veertien zijn we vijf avonden bij elkaar gekomen. We kregen theorieles en praktijkoefeningen.” Peter stak er veel van op. “Je leert natuurlijk hoe je de jongens positief moet benaderen, maar vooral ook structuur blijkt belangrijk. Verander bijvoorbeeld niet te veel aan het team. Daarnaast volgen we een oefenschema middels een app.”
 
Vanuit hun eigen achtergrond probeert het trainersduo hun team ook altijd ook hard te laten werken. Vooral de atletiekervaring van Jan Pieter komt van pas. “Ja ze moeten wel vol gas gaan en niet staan toekijken. Werken voor je geld!” grapt hij. Peter is van zichzelf al vrij fanatiek. “Ik ben wel een type die vanaf de aftrap staat te roepen met aanwijzingen. Wel altijd positief hoor! In de cursus heb ik geleerd dat het ook goed is om wat rustiger te blijven. Af en toe gewoon de kat uit de boom kijken.” Het tweetal heeft een duidelijke rolverdeling. “Jan Pieter neemt rondom wedstrijden het woord. Het is dan natuurlijk het beste om één kapitein op het schip te hebben,” zegt Peter.
 
Het begon dus als een instappende vader op het moment dat het nodig was, maar beide trainers vinden het inmiddels zo leuk dat ze er voorlopig wel mee door blijven gaan. “Je ziet gewoon hoe de jongens vooruit gaan. Het is een enorm verschil in vergelijking met toen wij begonnen” zijn ze allebei van mening. 
 
Daarom staan Jan Pieter en Peter na de zomer aan het roer bij de O12 van vv Bergambacht. “Dat is het laatste jaar dat onze jongens op een half veld spelen. We moeten dan voorzichtig gaan beginnen met het uitleggen van de buitenspelregels. Na dat seizoen zal er veel veranderen voor ze.”