Hij is inmiddels 81 jaar en heeft tot de dag van vandaag nog altijd op het veld gestaan als trainer van vv Bergambacht. Op woensdag 15 juli kwam daar een einde aan en gaf Piet Hogendoorn voor het laatst training aan de kleinste voetballertjes van de vereniging. Daarmee stopt hij ook als vrijwilliger na een jarenlange trouwe dienst.

 

Piet stond 25 jaar achter de bar in de kantine van vv Bergambacht, zat 12 jaar in de jeugdcommissie, maakte 10 jaar deel uit van het bestuur van de supportersvereniging en stond bijna 20 jaar op het veld als jeugdtrainer en scheidsrechter. Nu vindt het lid van verdienste van de vereniging het mooi geweest. De club liet zijn laatste training niet onopgemerkt voorbij gaan.

 

Alle JO7 t/m JO11 spelers stonden woensdag op het veld om Piet te bedanken, hij kreeg mooie woorden te horen van jeugdtrainer/coördinator Gerard van Hove en ontving een bokaal. “Het was een leuk afscheid. Ik voelde de waardering van alle jaren trainen geven.”

 

Piet speelde ook nog eens 18 jaar in het eerste elftal van de club. De ervaring nam hij mee bij het geven van trainen. Eerst nog bij junioren en de laatste jaren bij de voetballertjes tot 7 jaar. “Deze jongens zie je enorm hard vooruit gaan. Het trainen is voor hen echt alleen nog spelen. Oudere jeugd gebruikt de mond al wat meer richting een trainer.”

 

Op woensdagmorgen tennist Piet ook nog fanatiek en in de middag is hij dus trainer. “Als je het nog kunt en je vindt het leuk, waarom niet!” Wat betreft het geven van trainen vindt hij het nu welletjes. “Het wordt toch wat te veel met ook het tennis erbij. In de zomermaanden is het nog te doen, maar vooral in de winter wordt het zwaarder.”