De één voetbalde jaren voor Cabauw en de ander voor het Rotterdamse AGE-GGK. Intussen wonen Peter Boeren en Marco van Kats beiden al een tijdje in Bergambacht en zijn ze als trainer actief op de plaatselijke vv. Het afgelopen seizoen stonden ze langs de lijn bij JO8-2 en na de zomer wordt dit de JO9-2.

Met Stijn van Peter en Koen van Marco hebben beide trainers een zoon in dit team. Peter was nooit eerder trainer. ‘’Omdat Stijn in dit team zit, ben ik gevraagd om trainen te geven.” Nu staat hij al een jaar met veel plezier op het veld. ‘’Het leukste is om dingen terug te zien die je de jongens geleerd hebt en om te zien dat alle jongens al totaal verschillende karakters hebben.”

Marco is al langer trainer. In zijn voormalige woonplaats Cabauw had hij lang de E, D en C-jeugd onder zijn hoede. Hij ziet dat de leeftijdgenootjes van zijn zoon Koen graag naar de voetbal komen. “Bij elke training is vrijwel iedereen er. Tot afgelopen winter trainden we alleen nog op woensdag en daar is de maandag bijgekomen.” Hoewel zowel Peter als Marco benadrukken dat plezier het belangrijkste is bij jongens van deze leeftijd, werpen de extra trainingen zijn vruchten af. “We begonnen nog wat stroef aan de competitie, maar tot aan de corona ging het met de week beter,” zegt Marco. 

Vanaf komend seizoen gaat de JO9-2 op woensdag met circuittrainingen werken. De inhoud van de overige trainingen bepaalt het duo zelf. Peter: “We doen tijdens een training alles met een bal en spelen veel partijtjes. Verder proberen we de jongens dingen mee te geven voor in de wedstrijden.’’ Rondom wedstrijden hamert het duo vooral op samenwerken. Juist van de kleine dingen in de wedstrijden geniet Marco het meest. “Een mooie pass vlak voor een doelpunt of juist een verdedigende actie.” 

Volgens Marco vullen de twee jeugdtrainers elkaar perfect aan omdat ze een totaal verschillend karakter hebben. “Peter heeft een felle stijl. Hij is de trainer van het moment en kan het spel stilleggen voor een korte tip. Ik ben wat rustiger en ben meer van de voorbereiding op trainingen en wedstrijden.” 

Komend seizoen blijft het voor Marco niet alleen bij twee keer trainen geven en een wedstrijd leiden. Hij wordt ook jeugdcoördinator van de O7, O8 en O9-teams.