Afgelopen donderdagavond, op 14 mei, is ook de selectie weer gestart met de trainingen. Na de versoepelingen van het kabinet mogen ook 18+ers weer buiten sporten. Weliswaar op 1,5 meter afstand van elkaar en in kleinere groepjes, maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen was weer blij het veld op te kunnen na de afgelopen maanden. Helaas wordt het seizoen niet afgemaakt, waardoor het eerste elftal volgend seizoen opnieuw in de vierde klasse zal uitkomen. De voorbereiding op dat seizoen en de jacht naar de derde klasse zijn dus inmiddels van start gegaan.
 
Met 40 man was er een grote groep van de selectie aanwezig. De voorbereiding was goed georganiseerd. Onderverdeeld in groepjes van tien personen, over twee velden en ieder groepje met een eigen trainer, de bal kon eindelijk weer rollen! De groep bestond uit de selectiespelers uit het eerste en tweede elftal van het afgelopen seizoen, aangevuld met de overkomende JO19 junioren die volgend seizoen voor een plek zullen gaan in de selectie. Het was tevens een mooi moment voor Jelle Bodegom, Julian Graafland en Jordi Potuijt, die allen na lang blessureleed voor het eerst weer konden aansluiten bij deze training. 
 
Nieuwkomers Jan Smits en Jordi de Graaf waren nog niet op de training. Jordi komt over van Ammerstol, terwijl Jan na negen seizoenen FC Perkouw en één jaar Spirit terugkeert naar Bergambacht. De gehele jeugdopleiding heeft hij doorlopen bij V.V. Bergambacht en mede door zijn ervaring is hij een welkome versterking!