Bergambacht versloeg op sportpark ’t Hofkamp in een sportieve derby Stolwijk na een doelpuntloze eerste helft met 3-1. In de slotfase maakte Jelle Hordijk met twee slimme treffers het verschil.

 

2,5 jaar stond de naam van Jelle Hordijk niet als basisspeler op het wedstrijdformulier. Een hardnekkige hernia hield de Bergambachter aan de kant. Een noodzakelijke operatie bood uitkomst, waarna een lange revalidatie volgde. ,,De eerste seizoenshelft heb ik in het tweede elftal gespeeld om mijn weerbaarheid op te bouwen”, vertelde de matchwinnaar. ,,In de winterstop sloot ik tijdens het trainingskamp in Spanje weer aan bij de hoofdmacht. In de met 6-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Schelluinen scoorde ik drie keer. Vorige week kreeg ik enkele minuten speeltijd. Ik ben blij met mijn rentree.”

Wie nog blijer is, is zijn trainer Jerry de Groot. Met Hordijk, die De Groot ongedwongen aan zijn comeback liet werken, heeft hij op de flanken naast de rappe Twan Schmidt een tweede wapen. De backs van de komende tegenstanders zullen rap sprinttrainingen moeten gaan volgen.

Stolwijk had zich goed ingesteld op de snelle voorwaartsen van de thuisclub. De linies speelden kort op elkaar en beide vleugelspelers kregen een straffe mandekking en werden zo nodig hard aangepakt. Een bodycheck van Stolker Danny Rietveld voorkwam in de beginfase een doorbraak van Schmidt. Rietveld kwam er tot zijn verbazing af met een reprimande van de Goudse arbiter Ruben Pollé. Vanaf dat moment verhoogde Bergambacht de druk en kwamen er kansen voor de gastheer. Stolwijk-doelman Tim de Pater, die vanwege een schouderblessure de eerste competitiehelft nauwelijks speelde, kreeg alle gelegenheid zich te onderscheiden. De lijnkeeper bokste een inzet van Pieter Meijer spectaculair tegen de lat en hield met meerdere reddingen zijn doel tot het rustsignaal schoon. ,,Een botkneuzing in mijn schouder was de oorzaak, dat ik niet speelde”, aldus De Pater. ,,Intensieve fysiotherapie heeft de kwaal verholpen.”

Bliksemstart

In de tweede helft maakte Bergambacht een bliksemstart. Twan Schmidt maakte binnen zestig tellen voorbereidend werk van Rody Bezemer en Dennis Hordijk doeltreffend af. Het thuispubliek ging er goed voor zitten en verwachtte opnieuw een monsterscore. De blauwzwarten scoorden in de voorgaande twaalf duels namelijk al 54 keer. De fans werden echter niet op hun wenken bediend, want het jonge elftal van Robin van der Hulst herstelde zich. Met uitstekende positiespel werd Bergambacht onaangenaam verrast. Na balverlies op het middenveld verschalkte Stolwijker Simon Bos de doelman Roy Pons met een bekeken schuiver.

In het laatste kwartier eiste Jelle Hordijk de hoofdrol op. Eerst profiteerde hij van een misverstand tussen Tim de Pater en rechtsback Niels Boer, die beiden dachten dat de ander de bal weg zou werken. Stolwijk sputterde nog even tegen en gaf daarbij achterin zoveel ruimte weg, die het duo Hordijk/Schmidt optimaal benutte. Topscorer Pieter Meijer, die dit keer ongelukkig was in de afwerking, veroverde de bal op het middenveld en stuurde Twan Schmidt de ruimte in. Deze behield het overzicht en legde de bal breed op de meesprintende Hordijk, die de knock-out toediende. Een publiekswissel met zijn broer Stijn bracht de handen van het thuispubliek op elkaar.

Pollé gaf nog geel aan Stolker Christian Both en Bergambachter Max Bakker, toen zij aan de noodrem trokken.

 

Bron: Algemeen Dagblad

Auteur: Wim Kroone