Ook volgend seizoen staat Jerry de Groot voor de groep bij vierdeklasser Bergambacht. In het eerste seizoen onder zijn leiding draait de huidige nummer 2 van de vierde klasse C goed. De vroege contractverlenging moet voor rust zorgen, zodat de ploeg zich volledig kan richten op het voetbal.

 

Afgelopen week gaf Bergambacht-trainer Jerry de Groot aan bij te tekenen bij de goed draaiende vierdeklasser. Zijn keuze baseerde hij op zijn goede gevoel bij de vereniging. ,,Tussentijds evalueerden we ook al en de lijnen met de technische commissie zijn kort. De club wilde graag voor de nieuwjaarsreceptie de contractverlenging rond hebben", duidt De Groot de rappe gang van zaken.

 

De voormalig trainer van onder meer Gouda en het Rotterdamse Steeds Hooger ziet dat het op alle vlakken klikt tussen hem en de club. ,,Dat is natuurlijk het belangrijkste. Wanneer die klik er niet zou zijn, moet je ook eerlijk tegenover jezelf zijn. Voor sommigen is Bergambacht hun lust en hun leven. De betrokkenheid is enorm. Daarnaast is het ook rondom het voetbal enorm goed geregeld. Op zaterdag reist er altijd een groepje vooruit om de spullen in de kleedkamer neer te leggen en we lunchen ook elke zaterdag op de club", vertelt hij over de gang van zaken.

 

Weddenschap

Andersom klikte het ook tussen de spelers en De Groot, die veel ruimte laat voor plezier en humor. ,,Zo wilde ik vorige week voorafgaand aan het duel met Gouderak beginnen met de wedstrijdbespreking. Toen zat er nog iemand op zijn telefoon. Hij wilde nog een weddenschap op Unibet afsluiten. Ik gaf aan dat hij die weddenschap dan ook maar moest plaatsen, maar dat wij als team zouden meeprofiteren als hij de weddenschap won. Hij won en kwam na de wedstrijd direct met een kratje bier de kleedkamer in", schetst De Groot zijn aanpak.

 

,,Misschien helpt het mij ook wel dat ik in de sales werk. Ik merk namelijk dat communiceren steeds belangrijker wordt. Vroeger accepteerde je zonder morren wanneer je op de bank belandde, maar spelers vragen mij ook om uitleg. Communiceren is ook wel een van mijn krachten, denk ik. Ik ben eerlijk wanneer ik iemand in de eerste seizoenshelft op de bank zet, maar ik geef ook aan waar de verbeterpunten liggen. Dat combineer ik op trainingen met verschillende accenten en plezier. De klik met de spelersgroep is in ieder geval al vrij snel ontstaan.

 

Tot slot speelde voor De Groot mee dat het ook wat betreft de sportieve resultaten voor de wind gaat met de 'Zwaluwen'. De aanvallers scoren veel en de ploeg vindt zichzelf terug op een tweede stek met zeven punten achterstand op het vooralsnog ongenaakbare Floreant. ,,Natuurlijk was dat ook belangrijk. Wanneer je onderaan staat, heeft dat ook invloed op de trainingsopkomst en sfeer in de groep. Aan de andere kant: dit zijn allemaal vrienden van elkaar. Ze kennen elkaar van kleins af aan. Daarom trainen we ook wel geregeld met het eerste en het tweede samen. Daardoor blijft er binding met de club."

 

Bron: Algemeen Dagblad. Auteur: Nik Mandemakers