BERGAMBACHT - Bergambacht won zaterdag de streekderby tegen Ammerstol met 3-0. Pas ver in de tweede helft schoot Erik Kuiper de Bergambachtenaren op voorsprong en daar kwamen de hardwerkende bezoekers niet meer bovenop.

Bergambacht had veel moeite met het stug verdedigende Ammerstol, dat als het kon er gevaarlijk uitkwam. De thuisclub hield zich voor rust namelijk niet aan het strijdplan van zijn trainer Bert Potuyt en liep zich constant vast in de fysiek sterkere ‘buurman’.

,,Mijn opdracht was om de bal rond te laten gaan en de linies ver vanaf elkaar te laten spelen,” vertelde Potuyt licht geïrriteerd. ,,Dat gebeurde niet. Mijn aanvalslinie liep zich constant vast. In persoonlijke duels leggen wij het vaak af en kan er bij balverlies een gevaarlijke tegenaanval  ontstaan. Gelukkig viel dat mee, want mijn defensie gaf weinig kansen weg.”

Mannelijk
Bergambachtenaar Etienne van den heuvel zocht inderdaad te vaak zijn directe tegenstander Yannick Hogendoorn op, die als het moest aan de noodrem trok. Arbiter Rens Wijnands, die prima floot, toonde bij dit soort acties geen kaarten. Zo ontstond een mannelijke pot voetbal, dat ondanks het veldoverwicht van Bergambacht alle kanten opkon.

,,Dit was een kolfje naar onze hand,” merkte Ammerstol-trainer Rieny Looren de Jong op. ,,We konden dankzij uitstekend keeperswerk van Koen van der Schee gemakkelijk de nul houden en loerden op die ene kans die altijd komt.”

En die kwam er. Vlak voor rust verschalkte Mick de Lange Bergambacht-doelman Roy Pons, maar Kelvin Potuyt bracht redding op de doellijn. Kort daarna verzuimde Van den Heuvel tot twee maal toe Bergambacht op voorsprong te schieten. Van der Schee bleek een te grote sta-in-de-weg.

Fraai afstandsschot
In de tweede helft had de gastheer de wind schuin mee, waardoor Ammerstol er nog amper uitkwam. Erik Kuiper brak de ban met een fraai afstandsschot, dat via de vingertoppen van de Ammerse doelman en de lat in de touwen verdween. ,,Beide trainers spreken van een zondagsschot, maar het was een bewuste poging,” aldus de schutter. ,,Ik zag twee Ammerse verdedigers, die twijfelden welke keuze zij moesten maken om mij af stoppen. Ik haalde meteen uit.”

Rode kaart
Invaller Luuk Bouter bracht met twee treffers de marge op drie. In de slotfase kreeg Ammerstollenaar Maher Al Kaabi een rode kaart van arbiter Wijnands voor het ‘onheus bejegenen’ van Dennis Hordijk, die voor het nemen van een hoekschop plots in het zestienmetergebied ter aarde stortte. Niemand die daar om maalde.

,,Dit is wel een terechte nederlaag,” biechtte Ammerstol-aanvoerder Jesse de Bruin eerlijk op. ,,We stonden achterin goed, maar kregen het steeds zwaarder. Naarmate de openingstreffer uitbleef, groeide ons zelfvertrouwen. Etienne Niestadt en Mick de Lange kregen kansen om te scoren. Het rake afstandsschot van Erik Kuiper kwam bij ons aan als een mokerslag. Vanaf dat moment speelden we een verloren wedstrijd.”

Bron: Regio-voetbal.nl.