BERGAMBACHT - Bergambacht verloor op eigen veld met 0-1 van CKC uit Kralingse Veer, dat dankzij deze zege de eerste periodetitel won. Bergambacht had bij winst de periode gewonnen en de ingekochte bloemen kunnen uitdelen. Volgens afspraak betaalde de gasten nu de rekening.

De manschappen van Bert Potuyt waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Kans na kans werd echter gemist. Halverwege de eerste helft verdween een verdwaalde voorzet met een boog over doelman Roy Pons heen. De lat voorkwam tot twee keer toe de gelijkmaker. Twan Schmidt en Max Bakker waren de schutters.

,,Dit is een zure nederlaag voor ons,” merkte Potuyt na afloop op. ,,Na de 0-1 zakte CKC in en kwamen wij er niet meer doorheen. Roy Pons heeft na rust geen schot op doel meer gehad. Ik kan mijn spelers niets verwijten. Zij hebben alles gegeven. Het is nu zaak om van de week op de training het verlies te verwerken en ons vizier op de volgende tegenstander te richten. Het gat met koploper CKC is nu vijf punten. Wij kunnen ons nu geen puntverlies meer permitteren willen we gaan voor het kampioenschap.”

In de kleedkamer vierde CKC zijn feestje. ,,Van onze kant was het de slechtste wedstrijd van deze competitie,” aldus een van de begeleiders. ,,Vorig seizoen verspeelden we de titel op de laatste wedstrijddag en in de nacompetitie verloren we van Lekkerkerk. We hadden vooraf echt niet het gevoel, dat we hier zomaar de eerste prijs van dit seizoen zouden binnenhalen.”

 

Bron: Regio-voetbal.nl.