Het eerste elftal is dinsdagavond 10 april uitgeschakeld in de Rijnmond Cup door hoofdklasser Smitshoek. Na derde klasser Hillegersberg en tweedeklasser Neptunes Schiebroek te hebben uitgeschakeld, leek dit een horde teveel voor onze mannen. Het team ging met 7-0 onderuit.

 

Er werd om 20.15 uur afgetrapt in het Zuid-Hollandse Barendrecht. Wegens lichte blessures waren Danny den Besten en Max Bakker er niet bij. Daarnaast waren Michiel Boers en Rody Bezemer ook niet van de partij wegens blessures. Hierdoor mocht A-junior Luuk Botter zijn basisdebuut maken in het eerste elftal, die heel compact begonnen aan deze wedstrijd. Iedereen wist ook wel dat er een aardig niveauverschil tussen de twee teams was. Bergambacht speelde met een goede organisatie, maar ondanks dat kon de 1-0 na twintig minuten spelen niet voorkomen worden. Ondanks dat het spel veelal op de helft van Bergambacht plaatsvond, waren er toch (kleine) kansen om te scoren. Jordi Potuijt was het dichtstbij; hij krulde de bal vanaf de zestienmeter op de lat (kans op de 1-1). Ook Pieter Meijer was dichtbij, zijn bal belandde op de paal. Helaas werd er alleen gescoord door de thuisploeg: 3-0 met rust.

 

Na de rust maakte A-junior Melvin Treure zijn debuut en ook A-junior keeper Jos Stout speelde nog een half uur mee. Hij pakte zelfs nog een (onterecht toegekende) penalty. Dit was niet de eerste gestopte penalty deze wedstrijd, want ook Roy Pons pakte eerder al een strafschop. De einduitslag werd uiteindelijk in de slotfase 7-0, maar Bergambacht had zeker, ook tweede helft, een doelpunt kunnen en misschien wel moeten maken. 

 

Nu het team is uitgeschakeld in de Rijnmond Cup kan de volle focus naar het competitieslot. Wanneer het eerste elftal alle wedstrijden wint, zijn zij kampioen en promoveren zij naar de derde klasse! Ben jij er ook bij om hen aan te moedigen?