BERGAMBACHT • Twan Schmidt staat al ruim drie maanden langs de kant. De onfortuinlijke spits van zaterdagderdeklasser Bergambacht brak in november vorig jaar in Ottoland, tijdens het uitduel tegen VVAC, zijn linkerpols. Het duurt nog maanden voordat de Bergambachtenaar zijn rentree kan maken.

Schmidt dacht na de winterstop weer te kunnen spelen, maar dat bleek niet haalbaar. De polsbreuk herstelt te langzaam. Bij de Bergambachtenaar is sprake van een scaphoïdfractuur, een breuk in een van de acht handwortelbeenderen, die ontstaat bij een val met gestrekte hand. 

“Vorige week is opnieuw een scan gemaakt en daaruit bleek dat de breuk nog steeds zichtbaar is. Ik mag de pols wel gaan belasten, maar voetballen is uitgesloten. Als ik val is de kans groot dat het botje weer afbreekt. In april moet ik pas terugkomen voor een nieuwe scan”, baalt Twan Schmidt.

Saai
Door niet te kunnen voetballen heeft Twan Schmidt naar eigen zeggen saaie maanden achter de rug. “Met een arm in het gips kun je niet veel,” vervolgt de werknemer van het Schoonhovense metaalbedrijf Maarten Littel. “Ik zit op kantoor, ben rechts en kan mijn werk gelukkig gewoon doen. Alleen mocht ik lange tijd niet autorijden. Mijn collega’s haalden me op en brachten me weer thuis. Voor de invulling van mijn vrije tijd was het behelpen. Ik hing thuis een beetje op de bank en keek vaak tv. Op zaterdag bezocht ik de wedstrijden van Bergambacht, maar door de regelmatige verliespartijen was dat ook niet altijd even geslaagd.”

Degradatie zou balen zijn
Twan Schmidt hoopt uiteraard, dat het Bergambacht lukt om degradatie af te wenden: “Jarenlang hebben we gestreden voor promotie. Om het derdeklasserschap na een seizoen alweer te verliezen zou balen zijn. Maar ja, de aanvallers die vorig jaar aan de lopende band scoorden, kwamen tot nu nauwelijks in actie. Ook Pieter Meijer lag er lang uit, maar doet sinds een paar weken gelukkig weer mee. Jelle Hordijk is gestopt. Het gat met de veilige achtste plaats (door de versterkte degradatieregeling kunnen zes ploegen degraderen, red.) is negen punten. Ik hoop in de slotfase van de competitie nog in actie te komen en van waarde te kunnen zijn.”

Voor Bergambacht-trainer Jerry de Groot is de afwezigheid van Twan Schmidt een fikse tegenvaller in de strijd om het behoud van het derdeklasserschap. “Jammer dat hij pas na april mogelijk kan aansluiten. Positief is wel dat Pieter Meijer er weer bij is. We gaan er maar het beste van maken.”

 

Bron: Regio-Voetbal