MEERKERK • Het zit Bergambacht niet mee dit seizoen. In en tegen Meerkerk leed het elftal van Jerry de Groot voor de vierde keer een nederlaag met één goal verschil: 3-2. 

Door een gemakkelijk gegeven strafschop kwam Bergambacht al snel op achterstand. Vlak voor het rustsignaal greep de Bergambachtse defensie niet goed in, waarna SV Meerkerk de marge verdubbelde. 

,,In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij,” vertelde De Groot na afloop. ,,Via een benutte strafschop van Stefan de Man na een handsbal en een fraaie treffer van Pieter Meijer kwamen we langszij. De thuisclub verdedigde alleen. Een doeltreffende counter in de slotfase werd ons fataal. We hadden recht op meer.”

“Deze wedstrijd tegen Bergambacht komt in de top-3 slechtste wedstrijden van mij als trainer van Meerkerk”, wond Gert-Jan Koekkoek er geen doekjes om. “Gigantisch slecht, maar wel bijzonder knap dat we op karakter wisten te winnen. We zijn tegen deze voortdurende dreigende tegenstander geen moment in de wedstrijd geweest.” 

 

Bron: Regio-Voetbal