BERGAMBACHT • Bergambacht won met 5-2 van het nog puntloze Dilettant.

Oud-Bergambacht-trainer Bert Potuijt, die nu onder contract staat bij de Krimpenaren, had zijn ploeg nog zo gewaarschuwd voor de rappe Twan Schmidt. Kennelijk tegen dovemansoren, want Schmidt brak door en werd onreglementair gevloerd. Stefan de Man benutte de toegekende strafschop.

Kort daarna bracht Luuk Botter de marge op twee. ,,Het zat ons niet mee,” aldus Potuijt. ,,Nadat Marnix van den Adel uit een vrije trap onze aansluitingstreffer scoorde, voorkwam de paal de gelijkmaker. Vlak voor rust was Bergambacht wel trefzeker (De Man, red.).”

Buitenspel
In de tweede helft bracht Van den Adel Dilettant terug in de wedstrijd. Hij was ook de maker van de 3-3, maar dat gebeurde in buitenspelpositie. Een goal van Twan Schmidt vond wel genade in de ogen van de arbiter, die het vlagsignaal van de Krimpense assistent negeerde.

,,De zege, die Luuk Botter nog uitbouwde, was verdiend,” aldus Bergambacht-trainer Jerry de Groot. Dilettant beëindigde het duel met tien man.

Bron: Regio-Voetbal