De voetbalvereniging "v.v. Bergambacht" is een vereniging waarin de leden sport en gezelligheid beide even intensief beleven en beoefenen. Een vereniging die vast verankerd is binnen het dorp Bergambacht en volledig draait op zijn meer dan actieve leden. V.V. Bergambacht heeft ongeveer 500 leden en speelt haar thuiswedstrijden op sportcomplex “De Hofkamp”. Het is een vereniging die vol zit met activiteiten op haar gebied, voor alle rangen en standen, voor iedereen vanaf 5 jaar met een gezonde mentaliteit en een goede inzet.

Het voetbaltenue
Door tal van sponsors zijn voor elk team voetbalshirts beschikbaar. Zelf dient men voor een voetbalbroek, blauwzwarte kousen, scheenbeschermers en voetbalschoenen te zorgen.

Verplichte vrijwilligerstaken
Vrijwilligers zijn cruciaal voor een voetbalvereniging. Zo ook voor V.V. Bergambacht. Met ingang van seizoen 2023/2024 gaan wij het verplichte vrijwilligerswerk invoeren en wordt van al onze spelende leden vanaf 16 jaar (peildatum 1 juli) verwacht dat zij zich inzetten als leider, hulptrainer, vlagger, scheidsrechter, bestuurslid, commissielid of een aantal keren per seizoen een bardienst draaien. De vrijwilligerstaken komen in de voetbal.nl-app, zodat je op die wijze eenvoudig je voorkeur kunt vastleggen. 

Indeling jeugd
Pupillen = jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar:

JO7                : 5/6 jaar
JO8                : tot en met 8 jaar
JO9                : tot en met 9 jaar
JO10              : tot en met 10 jaar
JO11/MO11    : tot en met 11 jaar
JO12              : tot en met 12 jaar
JO13              : tot en met 13 jaar

J
unioren = jongens en meisjes van 12 tot 20 jaar:

JO15 / MO15 : 12 tot en met 14 jaar
JO17              : 14 tot en met 16 jaar
JO19              : 16 tot en met 18 jaar

MO20            : 18 tot en met 20 jaar

De indeling van de jeugd vindt plaats met als peildatum 31 december van het vorig jaar. Bij de start van de competitie in september worden de teams ingedeeld, waarbij dus allereerst de leeftijd van de spelers op 31 december is bepaald. De JO8 en JO9 spelen de wedstrijdvormen op een kwart veld in 6 tegen 6 teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Sinds het seizoen 2018/2019 hebben we ook  JO10 en JO12 teams. Zij spelen net als de JO11 met achttallen op een half veld. De JO13 en de junioren spelen met elftallen op een heel veld. In principe heeft elk team twee leiders.

JO7 / Mini-voetbal
Als u uw zoon of dochter wilt laten voetballen, dan kan dat natuurlijk bij de V.V. Bergambacht. De training zal plaatsvinden onder leiding van een ervaren trainer. De JO7 is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar zeker niet jonger! Omdat de KNVB regels hanteert, zal uw kind pas wedstrijden gaan spelen vanaf het moment, dat hij of zij 6 jaar wordt en er ruimte is in een JO8-team. Wij gaan natuurlijk ons best doen om vanaf eind oktober een aantal oefenwedstrijden te organiseren tegen verenigingen uit de Krimpenerwaard om ze al vast te laten wennen aan het wedstrijdelement. Indien u eerst wilt weten of uw zoon of dochter het leuk vindt, dan kan hij of zij eerst vrijblijvend 3x meetrainen en pas daarna een keuze maken. Vervolgens kunt u uw zoon of dochter als lid aanmelden via het inschrijfformulier, dat u op de website www.vvbergambacht.nl kunt vinden. Wij zien u en uw kind graag op de voetbalvelden van de V.V. Bergambacht.

De wedstrijden
De senioren kunnen een keuze maken tussen spelen op zaterdag of op zondag. Alle jeugdteams en meisjesteams spelen op zaterdag en de dames spelen dit seizoen op vrijdagavond. Een klein aantal wedstrijden, zoals oefen- en lichtwedstrijden worden op doordeweekse avonden gespeeld. De wedstrijden voor de pupillen worden ´s morgens gespeeld. De wedstrijden van de junioren worden merendeel tussen 11.00 uur en 16.00 uur gespeeld. De meeste wedstrijden vinden plaats tegen teams uit de omgeving. In de maand augustus worden enkele oefenwedstrijden afgewerkt, waarna in september begonnen wordt met 3 bekerwedstrijden. Aansluitend worden er 11 wedstrijden gespeeld in een najaarscompetitie en 11 wedstrijden in een voorjaarscompetitie. 

Informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt u terecht bij Richard Hogendoorn, 0182-357144, die de ledenadministratie verzorgt. Hier kunt u zich aanmelden als lid. Wilt u het “nieuw lid inschrijfformulier” downloaden, klik dan hier!

Opzeggen van een lidmaatschap kan per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opzegging dient te gebeuren vóór 1 juni van een jaar. Bij opzegging na 1 juni dient nog voor het gehele nieuwe seizoen contributie betaald te worden!