De voetbalvereniging "v.v. Bergambacht" is een vereniging waarin de leden sport en gezelligheid beide even intensief beleven en beoefenen. Een vereniging die vast verankerd is binnen het dorp Bergambacht en volledig draait op zijn meer dan actieve leden. V.V. Bergambacht heeft ongeveer 500 leden en speelt haar thuiswedstrijden op sportcomplex “De Hofkamp”. Het is een vereniging die vol zit met activiteiten op haar gebied, voor alle rangen en standen, voor iedereen vanaf 5 jaar met een gezonde mentaliteit en een goede inzet.

 

Het voetbaltenue
Door tal van sponsors zijn voor elk team voetbalshirts beschikbaar. Zelf dient men voor een voetbalbroek, blauwzwarte kousen, scheenbeschermers en voetbalschoenen te zorgen.

 

Indeling jeugd
Pupillen = jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar:

JO7                : 5/6 jaar
JO8                : tot en met 8 jaar
JO9                : tot en met 9 jaar
JO10              : tot en met 10 jaar
JO11/MO11    : tot en met 11 jaar
JO12              : tot en met 12 jaar
JO13              : tot en met 13 jaar

 

Junioren = jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar:

JO15 / MO15 : 12 tot en met 14 jaar

JO17              : 14 tot en met 16 jaar
JO19 / MO19 : 16 tot en met 18 jaar
De indeling van de jeugd vindt plaats met als peildatum 31 december van het vorig jaar. Bij de start van de competitie in september worden de teams ingedeeld, waarbij dus allereerst de leeftijd van de spelers op 31 december is bepaald. De JO8 en JO9 spelen volgen met ingang van het seizoen 2017/2018 de nieuwe wedstrijdvormen op een kwart veld in 6 tegen 6 teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Sinds het seizoen 2018/2019 hebben we ook  JO10 en JO12 teams. Zij spelen net als de JO11/MO11 met achttallen op een half veld. De JO13 en de junioren spelen met elftallen op een heel veld. In principe heeft elk team twee leiders.

 

JO7 / Mini-voetbal
Als u uw zoon of dochter wilt laten voetballen, dan kan dat natuurlijk bij de v.v. "Bergambacht". De training zal plaatsvinden onder leiding van een ervaren trainer. De JO7 is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar zeker niet jonger! Omdat de KNVB regels hanteert, zal uw kind pas wedstrijden gaan spelen vanaf het moment, dat hij of zij 6 jaar wordt en er ruimte is in een JO8-team. Wij gaan natuurlijk ons best doen om vanaf eind oktober een aantal oefenwedstrijden te organiseren tegen verenigingen uit de Krimpenerwaard om ze al vast te laten wennen aan het wedstrijdelement. Indien u eerst wilt weten of uw zoon of dochter het leuk vindt, dan kan hij of zij eerst vrijblijvend 3x meetrainen en pas daarna een keuze maken. Vervolgens kunt u uw zoon of dochter als lid aanmelden via het inschrijfformulier, dat u op de website www.vvbergambacht.nl kunt vinden. Wij zien u en uw kind graag op de voetbalvelden van de v.v. "Bergambacht".

 

De wedstrijden
De senioren kunnen een keuze maken tussen spelen op zaterdag of op zondag. De dames en alle jeugdteams en meisjesteams spelen op zaterdag. Een klein aantal wedstrijden, zoals oefen- en lichtwedstrijden worden op doordeweekse avonden gespeeld. De wedstrijden voor de pupillen worden ´s morgens gespeeld. De wedstrijden van de junioren worden merendeel tussen 11.00 uur en 16.00 uur gespeeld. De meeste wedstrijden vinden plaats tegen teams uit de omgeving. In de maand augustus worden enkele oefenwedstrijden afgewerkt, waarna in september begonnen wordt met 3 bekerwedstrijden. Aansluitend worden er 11 wedstrijden gespeeld in een najaarscompetitie en 11 wedstrijden in een voorjaarscompetitie. 

 

Informatie

Wilt u meer informatie, dan kunt u terecht bij Richard Hogendoorn, 0182-357144, die de ledenadministratie verzorgt. Hier kunt u zich aanmelden als lid.
Wilt u het “nieuw lid inschrijfformulier” downloaden, klik dan hier!

 

Opzeggen van een lidmaatschap kan per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opzegging dient te gebeuren vóór 1 juli van een jaar. Bij opzegging na 1 juli dient nog voor het gehele seizoen contributie betaald te worden!