De voetbalvereniging "v.v. Bergambacht" is een vereniging waarin de leden sport en gezelligheid beide even intensief beleven en beoefenen. Een vereniging die vast verankerd is binnen het dorp Bergambacht en volledig draait op zijn meer dan actieve leden. Een vereniging waar echt iedereen terecht kan met de aanwezigheid van alle jeugdelftallen (JO9 t/m JO19), drie meisjesteams (MO17, MO13 en MO11) en twee senioren afdelingen (zaterdag en zondag). De vereniging is in het bezit van 3 prima voetbalvelden waarvan 2 kunstgrasvelden. De 11 kleedlokalen bevinden zich naast een gezellige kantine, welke op zijn beurt weer uitkijk geeft op het hoofdveld, en dit alles omgeven door een onderhouden bomenrij. De activiteitencommissie en supportersvereniging zorgen voor jaarlijks terugkerende gezelligheden zoals een vrijwilligersavond, nieuwjaarsreceptie, de nodige kaartavonden, tentenkamp, nachtvoetbal, 7 tegen 7-toernooi, volleybaltoernooi en feestavonden.